דף הבית > מה שנשאר באור
מה שנשאר באור

מה שנשאר באור

         

תקציר

בספרו הראשון, ״מה שנשאר באור״, מציע דן סויסה מבט נדיר וחשוף על המתחולל בנפשו של המטפל שבחדר הטיפול, ברגעים המורכבים ביותר של בני האדם, רגעים שאובדן וכאב לובשים שפה.
סויסה (יליד 1985), עובד סוציאלי, מטפל מיני מוסמך ומטפל רגשי מבאר שבע, כותב מתוך מרחב שבו מילים הן כלי עבודה, ולעיתים קרובות גם כלי הישרדות. ביום־יום הוא פוגש מטופלים במרפאות ובקליניקה, ובשירה פוגש את עצמו ואת כל מה שנאמר בקול שם בחדר.
הספר, שנכתב לאורך כעשור, מחולק לארבעה שערים: מהמפגש האינטימי בין מטפל למטופל, דרך שאלות של זהות וחיפוש עצמי, ועד שירי אובדן אישיים הנוגעים במותה של אימו בילדותו, אובדן שממשיך להדהד גם שנים לאחר מכן.
אבל ״מה שנשאר באור״ אינו רק ספר על טיפול או על כאב. זהו ספר על התנועה ביניהם, בין הילד שהיה לבין המטפל שהפך להיות, בין שבר לחיבור, בין בדידות לשייכות. סויסה כותב מתוך עמדה המבקשת לחשוף עולמות נפשיים עמוקים, ומתוך עמדה זו הוא נע בין המופשט לקונקרטי, ומבקש להתבונן באמת הרגשית הגרעינית ביותר.
ייחודו של הספר טמון בדיוק במקום הזה: הוא אינו מתאר טיפול, אלא פועל כמו טיפול. השירים יוצרים מרחב שבו הקורא יכול לזהות את עצמו, להרגיש מובן, ואולי גם פחות לבד בעולם כאוטי. במציאות שבה השיח על נפש, טראומה ובריאות נפשית נעשה מרכזי יותר מתמיד, קולו של סויסה מציע נוכחות והקשבה.

מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 78 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

נחושת

נחושת

אדוה קמחי-חן
מחיר מכירה מודפס 70 ₪
הרבה אחרי אמצא הלילה

הרבה אחרי אמצא הלילה

תחיה שירן
מחיר מכירה מודפס 78 ₪
מלבושך בלי בושה

מלבושך בלי בושה

מירב אולשטיין-משיח
מחיר מכירה מודפס 78 ₪
זהרורי אבק בקרן האור

זהרורי אבק בקרן האור

שרה ליבנה
מחיר מכירה מודפס 49 ₪
ברואה

ברואה

בתיה פלומבו
מחיר מכירה מודפס 55 ₪
רציתי לכתוב ירוחם

רציתי לכתוב ירוחם

מעיין יוסף-מגנהיים
מחיר מכירה מודפס 68 ₪