דף הבית > מימין לציונות
מימין לציונות

מימין לציונות

         

תקציר

במשך כמעט חמישה עשורים, מאז המהפך של 1977, הימין שולט בפוליטיקה הישראלית. בכל זאת נדמה כי עדיין חסרים מחקרים אשר מפצחים את סיפורו המלא, על ההתפתחויות שחלו בו מאז הקמת המפלגה הרוויזיוניסטית ב־1925, שהשנה אנו מציינים מאה שנים להקמתה.
הספר שלפניכם נענה לאתגר ומציע מבחר פרקים שעוסקים באישים, בפרשות מפתח, בשינויים וגם בעמדות שנותרו עקביות בתולדות הימין, מאז עידן ז'בוטינסקי עד ימינו. בין יתר הסוגיות הנבחנות בספר עולה השאלה על אודות הקשר בין יחסו של בנימין נתניהו לשמאל הישראלי ובין העובדה שאביו ההיסטוריון הרוויזיוניסטי בן־ציון נתניהו הִפנים ממקס נורדאו את תפיסתו בדבר ניוון תרבותי? מדוע בחר מפקד מחתרת לח"י לשעבר נתן ילין־מור לתמוך לאחר הקמת המדינה במחתרת האלג'ירית דווקא ואף הואשם בשאיפה לחסל את ישראל? ומה הן הסיבות החברתיות־היסטוריות הניצבות בבסיס הקשר בין המחנה החרדי לליכוד?
אולם הספר אינו מסתפק רק בהפניית מבט אל תולדות הימין – הוא גם עומד על ההתפתחויות האחרונות שהביאו ליצירתו של מה שמכונה הימין החדש ועל הקשר בין הימין הישראלי לתנועות שמרניות ופופוליסטיות בארצות הברית.
בספר משתתפים חוקרים ישראלים ובין־לאומיים שעוסקים בימין ובהסתעפויותיו המגוונות מתחומי חקר שונים. יחד הם מציעים לקורא צוהר להיסטוריה של הימין הישראלי ופרשנות מקורית לתקופה שאנו חיים בה.

מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 108 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

מוצר זה זמין גם בדיגיטל
תוגת השמאל

תוגת השמאל

אבי שילון
מחיר מכירה דיגיטלי 25 ₪ דיגיטלי
מחיר מכירה מודפס 98 ₪ מודפס
בן גוריון אפילוג

בן גוריון אפילוג

אבי שילון
מחיר מכירה מודפס 94 ₪
לקסיקון לחברה משותפת כרך א

לקסיקון לחברה משותפת כרך א

שולי דיכטר
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
אחרי נפילת החומה

אחרי נפילת החומה

טיבור-שלו שלוסר
מחיר מכירה מודפס 118 ₪
המלחמה שאחרי מלחמת סיני

המלחמה שאחרי מלחמת סיני

יפה לוינסון
מחיר מכירה מודפס 114 ₪
40% הנחה על הספר השני
חמישים שנה ויום

חמישים שנה ויום

מוטי גלוסקה
מחיר מכירה מודפס 116 ₪