דף הבית > מנהיגות וכריזמה
מנהיגות וכריזמה

מנהיגות וכריזמה

         

תקציר

מנהיגות וכריזמה
מבט אבולוציוני-תרבותי

מיכה פופר / עמרי קסטלנובו

מדוע אנו נמשכים לסוגים שונים של מנהיגים? מהי התופעה המכונה כריזמה ומדוע היא כה קשה להסבר? מה הופך מנהיגים מסוימים ליותר כריזמטיים בעינינו ומדוע אותם מנהיגים הנתפסים ככריזמטיים בתקופה מסוימת יכולים שלא להיתפס כך בתקופה אחרת? אלה הן חלק מהשאלות שספר זה עוסק בהן.
בשונה ממחקרים על מנהיגות המתמקדים במנהיגים, הטענה המוצגת בספר זה היא שהבסיס לתופעת המנהיגות ניתן להבנה דרך התבוננות בצרכים ובמאווים של המונהגים. כלומר, השאלה מה יש בנו, המונהגים, ש"מכריח" אותנו להִמשך למנהיגים ולעיתים אף להעריצם, קודמת לשאלה מה יש באישיותם והתנהגותם של מנהיגים המסייע להם להשפיע על אנשים.
מנהיגות וכריזמה עוסק ביסודות האוניברסליים והתרבותיים של תופעת המונהגות. ייחודו בכך שהוא רואה את הצורך במנהיגות כמרכיב שיש לו יסודות ב"תוכנה האבולוציונית" המסייעת למין האנושי להסתגל ולשגשג באמצעות מוכנותו להתקבץ, לתאם פעילות ולהעביר ביעילות רבה ידע הסתגלותי לרוחב ולאורך הדורות. במובן הזה אין כאן "עוד ספר על מנהיגות" אלא התבוננות בתופעה שהיא במהותה מורכבת מכדי להבינה דרך עדשה דיסציפלינרית אחת. מחברי הספר מציעים התבוננות המחברת בין דיסציפלינות שונות: אבולוציוניות, פסיכולוגיות, סוציולוגיות ואנתרופולוגיות – כולן שופכות אור על תופעה הקיימת בכל חברה, גדולה כקטנה.

פרופ' (אמריטוס) מיכה פופר – המחלקה לפסיכולוגיה, אוניברסיטת חיפה. לשעבר מפקד בית הספר למנהיגות בצה"ל.
ד"ר עמרי קסטלנובו – מרכז מנדל למנהיגות בצפון. בעבר פסיכולוג בצה"ל.

מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 82 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

40% הנחה על הספר השני
מה מומו היה אומר

מה מומו היה אומר

מיכה פופר
מחיר מכירה מודפס 89 ₪
במבט לאחור 1887-2000

במבט לאחור 1887-2000

אדוארד בלאמי
מחיר מכירה מודפס 124 ₪
כתבים אסתטיים

כתבים אסתטיים

גיאורג זימל
מחיר מכירה מודפס 49 ₪
יהודית או דמוקרטית

יהודית או דמוקרטית

אריה דיין
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
40% הנחה על הספר השני
מה היה קורה אם (כריכה רכה)

מה היה קורה אם (כריכה רכה)

רנדל מונרו
מחיר מכירה מודפס 108 ₪
תמיס מול קליאו

תמיס מול קליאו

נתי רון
מחיר מכירה מודפס 112 ₪