דף הבית > מעבר לגבול
מעבר לגבול

מעבר לגבול

         

תקציר

"האופוריה הנובעת מהניצחון על ישראל מעורבת באיבה עצומה. שוב ושוב זועק הקהל את המילה 'דם'. מתחת לבמה תלוי ציור ענק, המתאר את חורבנה של לבנון מפצצות ישראליות ואמריקניות. בין החורבות שוכבים במארב שני לוחמי 'חזב אללה', אחד חמוש בקלצ'ניקוב והשני באר-פי-ג'י. שניהם מכוונים את נשקם לעבר גבעת גולגולות מדממות, חובשות קסדות, של חיילי צה"ל. מאחורי הלוחמים המאוירים לא שכח הצייר העלום להוסיף את מצלמת הווידיאו המנציחה את הפיגוע. ה'חזב אללה' גאה בתחכומו הטכנולוגי שאִפשר לו לתפעל ביעילות קטלנית מטעני צד נגד צה"ל. הצגת פרטי הפרטים של הפיגועים נגד חיילי צה"ל מצמררת. 'זה כל ההבדל בינינו לבינם,' מסביר לי בכיר ב'חזב אללה', 'אנחנו אוהבים את המוות, והם את החיים'.
כל האירוע הזה מבוים בסגנון פשיסטי: הפעילים מוכנסים לאצטדיון בסדר מופתי, צועדים בשורות ישרות כסרגל. התמונה הפנורמית נתפסת כולה במצלמות הטלוויזיה. מאוחר יותר ישודר הטקס במהדורות החדשות המקומיות. שירי לכת צבאיים מושמעים ללא הרף לשלהוב הקהל. לאחר מכן בא תורו של פולחן המנהיג.
כאשר 'נסיך המאמינים' מופיע מאחורי המסך האדום שבירכתי הבמה, אלפי גרונות שואגים סיסמאות וקריאות דתיות. ים של דגלים מורם אל על ואגרופים מונפים למעלה בהצדעה. יש ביניהם המותחים את זרועם ואת אצבעותיהם במועל יד נאצי". (בנת ג'ביל, לבנון, מאי 2000)


מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 98 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

חודש הספר - 20% הנחה
פיוס מאוחר

פיוס מאוחר

אלדד בק
מחיר מכירה מודפס 76.8 ₪מחיר מודפס קודם96 ₪
בקרוב
הקנצלרית

הקנצלרית

אלדד בק
מחיר מכירה מודפס 118 ₪
גרמניה אחרת

גרמניה אחרת

אלדד בק
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
דגי בננה בשדה השיפון

דגי בננה בשדה השיפון

חן אדלסבורג
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
השביל הנופל אל התהום

השביל הנופל אל התהום

אלעזר אלחנן
מחיר מכירה מודפס 111 ₪
חודש הספר - 20% הנחה
צליינות בתיאטרון ובשירה

צליינות בתיאטרון ובשירה

שמעון לוי
מחיר מכירה מודפס 86.4 ₪מחיר מודפס קודם108 ₪