דף הבית > על מלאכים שדים ובני אדם
על מלאכים שדים ובני אדם

על מלאכים שדים ובני אדם

         

תקציר

 

אסופת המאמרים על מלאכים, שדים ובני אדם מזמנת חוקרות וחוקרים שתרמו מפרי עטם לכבוד חתן פרס ישראל וחבר האקדמיה הלאומית למדעים, פרופ' יורם בילו, אשר תרם אף הוא מאמר משלו. הספר מציע קשת רב-גונית של מחקרים אשר במרכזם חקר התרבות במובָנָה הרחב ביותר; כל מאמר נכתב מפרספקטיבה אחרת, אבל איגודם יחד משקף נאמנה את גישתו המולטי-דיסציפלינרית של בילו.

המופעים התרבותיים בספר מתייחסים לאזורים שונים על פני הגלובוס: ישראל, לוב, מרוקו, ספרד, קמבודיה וארצות הברית. הפרישה הגיאוגרפית הרחבה של שדות המחקר המיוצגים בספר זה אינה אופיינית לאנתרופולוגיה של מדינות קטנות דוגמת ישראל, ובכך ייחודה. ייחוד זה תואם את האתוס של האנתרופולוגיה – אחת משתי הדיסציפלינות שהדריכו את בילו (לצד הפסיכולוגיה) – המציע הזדמנות לשבור מחסומים אפיסטמולוגיים שמייצר המובן מאליו המקומי.

בין הנושאים הנדונים: יחסי יהודים-מוסלמים בצפון אפריקה; הגבולות והזיקות בין חיים למתים ביהדות ובבודהיזם; האופנים שבהם מצוקות נפשיות מוּבָנות ומוּבְנות אצל מטפלים ומטופלים; ההיבטים הרטוריים והפרפורמטיביים של תהליכי גיור רשמיים בישראל; מוזיאונים היסטוריים כמוסדות נרטיביים; עולמן של מתקשרות בישראל, וארכיאולוגיה של מרבצי אשפה בעידן האנתרופוקן.

המפגש הטקסטואלי בין המאמרים השונים מעודד קריאה שנעה בין התרבותי, החברתי, והפסיכולוגי;  תנועה זו מהדהדת את החינוך האקדמי של בילו שהציב אותו לדבריו "בין שני עולמות": העולם הסוציו-תרבותי והעולם הפסיכולוגי. התנועה בין הפרספקטיבות הללו הולידה אסופת מאמרים בין-תחומית ורב-דיסציפלינרית הכוללת עבודות עשירות, מורכבות ורבות-פנים.

 

אנדרה לוי, עורך הספר, הוא פרופ' לאנתרופולוגיה באוניברסיטת בן גוריון בנגב. מחקריו מתמקדים בניתוח תופעות חברתיות ותרבותיות הקשורות לצמצומה של הקהילה היהודית בקזבלנקה, מרוקו; בישראל בוחן לוי תהליכים תרבותיים בקרב ילידי מרוקו לנוכח האתגרים שמציבה הגירתם לישראל.


מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 94 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

738 ימים אב במסע

738 ימים אב במסע

 
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
בימת החיים

בימת החיים

עופרה ויינגרטן
מחיר מכירה מודפס 72 ₪
קיומי הוא שערורייה

קיומי הוא שערורייה

אוסקר ויילד
מחיר מכירה מודפס 50 ₪
ספר האורית של אבא סמואל

ספר האורית של אבא סמואל

יובל יוסף טובי
מחיר מכירה מודפס 400 ₪
לאניות דעתי

לאניות דעתי

בני עוד דון-יחיא
מחיר מכירה מודפס 95 ₪
קיטון אוכל תרבות ועיר מאז 1945

קיטון אוכל תרבות ועיר מאז 1945

 
מחיר מכירה מודפס 145 ₪