דף הבית > פנטזמות
פנטזמות

פנטזמות

         

תקציר

אדאורד ג'ון מורטון דרקס פלנקט (1957-1878), הברון השמונה עשר לבית דנסני, היה אציל בריטי, קצין מעוטר שלחם בשתי מלחמות עולם ואלוף אירלנד בשחמט ובקליעה למטרה. בשם העט לורד דנסני הוא נודע כסופר וכמחזאי פורה ובעל דמיון פיוטי ייחודי וכחלוץ הפנטזיה המודרנית, מי שכתביו השפיעו רבות על אבותיה המוכרים יותר של הסוגה, ובהם ג'. ר. ר. טולקין וס"ק לואיס.

הפואטיקה הפנטסטית של דנסני מתאפיינת בשנינות ובקפדנות, בצחות לשון, ביופי מבע ובידע תרבותי עשיר. יש בה מחד גיסא מניסיונו הציני והמר של אדם למוד קרבות, ומאידך גיסא התעקשות אצילית על יסודם הנשגב של החיים וכוונה לנסח את רובדם המיתולוגי, חמקמק ככל שיהיה. ובזאת יש לא רק להקדים את דנסני לממשיכיו אלא אף להבדילו מהם: במבוכי יצירותיו, בין מעללי אבירים, פייטנים, דרקונים, סולטנים, שודדי ים ושודדי דרכים, כוחות טבע, חיות משונות ואלים, נמשך חוט פארודי דק המוביל לאלגוריות פרועות, למשלים חסרי נמשלים ולמערכונים מטפיזיים סתומים ורבי קסם. מסיבה זו ציין אותו ח"ל בורחס כמבשר של לא אחר מפרנץ קפקא.

שמונה עשרה היצירות הקצרות מאת לורד דנסני שאוגדו בפנטזמות לוקטו מתוך חמישה מקובצי סיפוריו המוקדמים, והן מציגות מניפה סגנונית של כתיבתו הרבגונית.


מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות
אזל זמנית

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

נו בדיור מוגן

נו בדיור מוגן

יוסי יזרעאלי
מחיר מכירה מודפס 88 ₪
דרויש בין שמיים לארץ

דרויש בין שמיים לארץ

יוסף אבישלום-פון-שילוח
מחיר מכירה מודפס 89 ₪
כוחות של שמש

כוחות של שמש

כוכבה שניידר
מחיר מכירה מודפס 74 ₪
מונו דואלי

מונו דואלי

מנחם פאלק
מחיר מכירה מודפס 82 ₪
אנטארקטיקה

אנטארקטיקה

נטלי יצחקי
מחיר מכירה מודפס 72 ₪
הבלוז האחרון

הבלוז האחרון

ב. משה יצחקי
מחיר מכירה מודפס 54 ₪