דף הבית > פעימות גיליון 4
פעימות גיליון 4

פעימות גיליון 4

         

תקציר

כתב העת פעימות מהווה צוהר אל עולם המוזיקה והמחקר המוזיקולוגי בתוך הקשריו לשיח התרבותי העכשווי בארץ. המשתתפים בכתב העת קשורים בתחום המוזיקולוגיה – חוקרים וסטודנטים מתקדמים, מלחינים ומבצעים. המאמרים מכוונים לקהל מגוון: למוזיקאים, למוזיקולוגים ולכל שוחר מוזיקה, לאנשי ספרות, אמנות וקולנוע ולחוקרי חברה ותרבות.

 
נושא הגיליון: אופרות ישראליות, מחזמר ישראלי, מוזיקה במחזה ישראלי ומופע יחיד של שחקנית-מוזיקאית-ישראלית בנושאים יהודיים.
עורכת ראשית: ד"ר שושנה זאבי 
 
 
תוכן הגיליון:
 
לשמוע את קולה של מירה זכאי 
דבר העורכת 
 
חלק ראשון
המאמר הראשון: "דן השומר" האופרה הישראלית הראשונה (1945). גיבור האופרה שומר על קיבוץ חניתה מפני התקפות של הערבים. אופרה הגותית על המחויבות של היחיד לקבוצה ולעצמו.
המאמר השני: "אשמדאי" – מלחין וכותב ליברית ישראליים כתבו אופרה על מלך השדים, המתחזה למלך ומגרש אותו מהארמון. השטן מביא להרס ומסית את העם נגדו. האופרה הוצגה בגרמניה ב-1971. השירה הייתה בגרמנית.
המאמר השלישי – "משפט קסטנר" – אופרה אלקטרונית, מאירה את ההיבטים הסותרים על האישיות הקונטרוברסלית של קסטנר: מצד אחד, הציל יהודים ממות, מצד שני, הביא למותם של יהודים אחרים.
המאמר הרביעי: "קין והבל" – אופרה הנוגעת במיתוס הקדום ובהשלכותיו על החברה המודרנית. התיזה של המלחינה – רצח האח הוא רצח התמימות של האדם בחיבור האולטימטיבי עם הטבע.
המאמר החמישי – "מסע אל תום האלף" – גיבור האופרה מגיע מטנג'יר לפריז עם שתי נשותיו. הוא מבקש לבטל את הגזרה של אשת אחיינו על נישואיו לשתי נשים. באופרה יש מפגש בין מזרח למערב, בין התפיסה הדתית האורתודוכסית לבין המחשבה החופשית.
המאמר השישי – "המשתה" על אפלטון – הנושא המרכזי הוא המחלוקת הנצחית בין הפן היצרי, החושני, פורץ גבולות של ארוס, ומולו הפן ההגותי, השקול והנצחי המואר דרך דבריהם של סוקרטס והאישה החכמה. 
 
חלק שני מחזמר ומחזה ישראלי
הראשון "קזבלן" – מחזמר המציב את המחלוקות החברתיות והתרבותיות, שנוצרו בארץ סביב הגיבור שהיה אישיות מקובלת במרוקו וכאן בארץ מתייחסים אליו בזלזול.
השני – המוזיקה ב"אשכבה" של חנוך לוין. המוזיקה מפרשת את הלבטים הפנימיים של הגיבור, הנמצא ברגעיו האחרונים מול התאכזרות כלפי אשתו ובניו.
 
חלק שלישי
מופע יחיד
השחקנית-זמרת-רקדנית – אתי בן זקן עיצבה מחזות על סמך סיפורי עם. זה מופע יוצא דופן בסצנה הישראלית תיאטרון טוטלי שמביא את כל ההיבטים של עולם הבמה.

נושא החוברת: אופרות ישראליות, מחזמר ישראלי, מוזיקה במחזה ישראלי ומופע יחיד של שחקנית-מוזיקאית-ישראלית בנושאים יהודיים.


מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 84 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

תיאוריה וביקורת גיליון 63 אביב 2026

תיאוריה וביקורת גיליון 63 אביב 2026

 
מחיר מכירה מודפס 75 ₪
נכון גליון 16 כתב עת לאוטופיה ולדיסטופיה בספרות

נכון גליון 16 כתב עת לאוטופיה ולדיסטופיה בספרות

 
מחיר מכירה מודפס 54 ₪
חודש הספר 20% הנחה
הו! גיליון 30 חורף 2025-2026

הו! גיליון 30 חורף 2025-2026

 
מחיר מכירה מודפס 70.4 ₪מחיר מודפס קודם88 ₪
עיונים 43 כתב עת רב תחומי לחקר ישראל

עיונים 43 כתב עת רב תחומי לחקר ישראל

 
מחיר מכירה מודפס 86 ₪
חודש הספר 20% הנחה
זמנים 153 2025

זמנים 153 2025

 
מחיר מכירה מודפס 55.2 ₪מחיר מודפס קודם69 ₪
ננופואטיקה 41 הכתב עת לספרות קצרה

ננופואטיקה 41 הכתב עת לספרות קצרה

 
מחיר מכירה מודפס 30 ₪