דף הבית > פציפיזם והתנגדות
פציפיזם והתנגדות

פציפיזם והתנגדות

         

תקציר

פציפיזם והתנגדות
בעקבות פרנץ פאנון, מרטין לותר קינג ומלקולם x

ספי קופרמן

פציפיזם והתנגדות עוסק בשאלה האם כינונה של תודעה עצמית קולקטיבית במהלך ההתנגדות חייב לעשות שימוש באלימות? ספי קופרמן דן בעמדותיהם של פרנץ פאנון, מרטין לותר קינג ומלקולם x ביחס לשאלה זו. הוא טוען שחרף העובדה שתשובתו של פאנון לשאלה זו חיובית, האלימות אינה מהווה עבורו תכלית לעצמה או רפלקס גרידא לאלימות הקולוניאליסטית, שכן האלימות עבור פאנון מעצבת תודעה עצמית קולקטיבית בעלת שילוש תוכני: היא כוללת את התכנים לאומיות, חברתיות ודמוקרטיה.
בניגוד לתשובתו של פאנון לשאלת האלימות, מרטין לותר קינג טוען שעל ההתנגדות מוטלת החובה לדחות את האלימות. המחבר טוען שעבור קינג המושג החשוב בהקשר זה הוא האהבה האמונית, מושג אשר מאייך יחדיו את התיאוריה הלא-אלימה ואת הפרקסיס הלא אלים. המקרה של מלקולם x מורכב יותר: מצד אחד הרטוריקה של מלקולם לעיתים אלימה, ומצד שני מלקולם לא פגע באיש ולא ארגן פעולות גרילה מימיו. למעשה, תפיסותיו של מלקולם התפתחו עם השנים: מתומך של רעיון ההפרדה בין שחורים ללבנים מלקולם התפתח לחסיד נלהב של המאבק למען זכויות אדם.

שלוש הדמויות נבחנות בספר זה על פי פילוסופיית התקווה של ארנסט בלוך, אשר מציע מטאפיזיקה פתוחה הצופה פני עתיד.


ד"ר ספי קופרמן הוא פילוסוף המתמחה בפילוסופיה הפוליטית. "פציפיזם והתנגדות" מבוסס על עבודת הדוקטורט שהוגשה בבית הספר לפילוסופיה באוניברסיטת תל אביב. קופרמן היה מרצה אורח באוניברסיטת הרטפורדשייר (אנגליה); לימד בחוג לפילוסופיה באוניברסיטת תל אביב.

מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 89 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

לבלוב בעת שלכת

לבלוב בעת שלכת

ספי קופרמן
מחיר מכירה מודפס 92 ₪
במבט לאחור 1887-2000

במבט לאחור 1887-2000

אדוארד בלאמי
מחיר מכירה מודפס 124 ₪
כתבים אסתטיים

כתבים אסתטיים

גיאורג זימל
מחיר מכירה מודפס 49 ₪
יהודית או דמוקרטית

יהודית או דמוקרטית

אריה דיין
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
40% הנחה על הספר השני
מה היה קורה אם (כריכה רכה)

מה היה קורה אם (כריכה רכה)

רנדל מונרו
מחיר מכירה מודפס 108 ₪
תמיס מול קליאו

תמיס מול קליאו

נתי רון
מחיר מכירה מודפס 112 ₪