דף הבית > פרידריך האייק והדרך לחברה חופשית
פרידריך האייק והדרך לחברה חופשית

פרידריך האייק והדרך לחברה חופשית

         

תקציר

"החל במחקרו החלוצי על הדינמיקה של צמיחה ומיתון, דרך גילוייו על תפקידי המחירים ומהותה של תחרות, ועד לניתוחיו המעמיקים על שלטון החוק ועל חשיבותם של עקרונות להגבלת המדיניות הממשלתית, האייק הפיח חיוניות חדשה בטיעונים המגינים על קיומה של חברת בני אדם חופשיים ואחראיים".

הכלכלן זוכה פרס הנובל פרידריך האייק (1899–1992) היה אחד מההוגים החשובים והמשפיעים שפעלו במאה העשרים. הוא נולד בוינה והחל את דרכו ככלכלן במוסדות האקדמיים הנחשבים שבלונדון. את מחקריו הראשונים הקדיש לגורמים שיוצרים את התנודות הגדולות של הכלכלה, אלו המאיצים צמיחה ומביאים למיתון, והדרכים המובילות חברות לשגשוג או לשפל. את עיקר פרסומו קנה בזכות ספרו "הדרך לשעבוד", בו שרטט כיצד אומות חופשיות עלולות להידרדר לדיכוי כתוצאה מהתערבות ממשלתית הולכת וגוברת בחיי האזרחים, גם אם זו נעשית מתוך כוונות טובות. יותר משני עשורים לאחר פטירתו עבודתו של האייק עדיין מעצבת את מחשבתם של כלכלנים, חוקרים ומדינאים ברחבי העולם והיא נעשית יותר ויותר רלוונטית בעידן שבו ממשלות נוטות לאמץ מדיניות מתערבת בניסיון לשנות באופן מלאכותי את המציאות הכלכלית.

דונלד בודרו (נולד ב־1958) הוא פרופסור לכלכלה ועמית בכיר בתוכנית "האייק" ללימודים מתקדמים בפילוסופיה, פוליטיקה וכלכלה באוניברסיטת ג'ורג' מייסון שבוירגי'ניה. לצד זאת הוא משמש כעמית בכיר במכון פרייזר וכיהן כנשיא האגודה לחינוך כלכלי. בודרו חיבר מספר ספרים בנושאי כלכלה וחברה וביניהם גלובליזציה (2008).


מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 68 ₪

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

738 ימים אב במסע

738 ימים אב במסע

 
מחיר מכירה מודפס 98 ₪
בימת החיים

בימת החיים

עופרה ויינגרטן
מחיר מכירה מודפס 72 ₪
קיומי הוא שערורייה

קיומי הוא שערורייה

אוסקר ויילד
מחיר מכירה מודפס 50 ₪
ספר האורית של אבא סמואל

ספר האורית של אבא סמואל

יובל יוסף טובי
מחיר מכירה מודפס 400 ₪
לאניות דעתי

לאניות דעתי

בני עוד דון-יחיא
מחיר מכירה מודפס 95 ₪
קיטון אוכל תרבות ועיר מאז 1945

קיטון אוכל תרבות ועיר מאז 1945

 
מחיר מכירה מודפס 145 ₪