דף הבית > צמיחתה של סין המודרנית
צמיחתה של סין המודרנית

צמיחתה של סין המודרנית

         

תקציר

684 עמודים.
ספרו של עמנואל שו, צמיחתה של סין המודרנית, הוא הספר המקיף ביותר על תולדות סין הרואה אור בעברית.
הציוויליזציה הסינית, שתולדותיה הכתובות משתרעות על פני 4,000 שנה כמעט, היא אחת העתיקות בעולם. עד העת החדשה הייתה התפתחותה של סין פנימית ברובה בגלל ריחוקה מן הציוויליזציות הגדולות האחרות. הקשר של סין עם המערב התפתח במאות ה-16 וה-17. במאה ה-19 התעצמה חדירת המערב אליה והדברים הגיעו לידי התנגשות ישירה. תהליכים אלה גרמו לשינויים מהפכניים במערכת הפוליטית הסינית, במוסדותיה הכלכליים ובמבנה החברתי שלה. על מנת להתגבר על קיפאון משתק, שמקורו בשחיתות פנימית, ועל הניצול המחפיר בידי אימפריאליזם חיצוני עבורה סין תהליך מתמשך של רפורמות. כל שלב היה כרוך במאבק קשה ובו הצלחות לצד כישלונות, אבל היווה גם נדבך בדרך להתחדשות ולהולדת האומה הסינית מחדש.
בראשית המאה ה-20 ירדה מעל במת ההיסטוריה הקיסרות בעלת המסורת של אלפי שנים, וסין המודרנית צמחה כאחד הכוחות המרכזיים בעולם של תחילת המאה ה-21.
פרופ´ עמנואל צ´ י´ שו מאוניברסיטת קליפורניה הוא מומחה נודע להיסטוריה של סין המודרנית וליחסים הבינלאומיים של סין, וזכה בפרסים אקדמיים רבים.

מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות
אזל זמנית

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

מלחמת הכלכלות

מלחמת הכלכלות

נח הקר
מחיר מכירה מודפס 99 ₪
מבצע - 49 ש"ח
דברים שבעל פה

דברים שבעל פה

עמוס עוז
מחיר מכירה מודפס 49 ₪מחיר מודפס קודם92 ₪
האדם מחפש זהות

האדם מחפש זהות

משה פייגלין
מחיר מכירה מודפס 118 ₪
מבצע - 59 ש"ח
ביל מאהר מגלה את אמריקה במאה ה-21

ביל מאהר מגלה את אמריקה במאה ה-21

ביל מאהר
מחיר מכירה מודפס 59 ₪מחיר מודפס קודם108 ₪
מבצע - 49 ש"ח
אני מניר עוז

אני מניר עוז

סיון קלינגבייל
מחיר מכירה מודפס 49 ₪מחיר מודפס קודם94 ₪
מבצע - 30 ש"ח
דמוקרטיה בנסיגה

דמוקרטיה בנסיגה

נעם גדרון
מחיר מכירה מודפס 30 ₪מחיר מודפס קודם49 ₪