דף הבית > מסע האנושות
מסע האנושות
תקציר
במשך אלפי שנים הסיפור חזר על עצמו.
שוב ושוב ושוב.
מזמן לזמן המציאו בני האדם טכנולוגיה חדשה שהגדילה מאוד את כושר הייצור שלהם, וכתוצאה מכך נוצרו עודפי מזון שהגדילו את עושרה של האוכלוסייה. אבל לשיפור הזה התלוו גם עלייה בילודה וירידה בתמותת התינוקות, ואלה הביאו לעלייה בצריכה ולחזרה של בני האדם לרמת החיים של אבותיהם.
כך נמשך הסיפור במשך מאות אלפי שנים עד שלפני מאתיים שנה בקירוב, בעקבות המהפכה התעשייתית, החלה עוד נסיקה ברמת החיים של בני האדם. אלא שבפעם הזאת, בניגוד לכל הפעמים הקודמות, העלייה ברמת החיים לא הובילה להתרסקות ולחזרה אל נקודת ההתחלה. בפעם הזאת בני האדם השתחררו מהמלכודת, ותקופת השגשוג נמשכה עוד ועוד, עד היום.
בספר מרתק ושובר מוסכמות בודקים פרופ׳ עודד גלאור וד״ר אורי כץ מהם הכוחות שהניעו את תהליך ההתפתחות של האדם, מה אִפשר להם להיחלץ ממלכודת העוני, מי זינק להצלחה ועושר (ומדוע) ומי נשאר מאחור. בתוך כך הם סוקרים את תולדות המין האנושי מאז הופעת האדם הנבון ועד ימינו, תוך שהם מדלגים בתיאוריהם מהסוואנות של אפריקה אל המפעלים המודרניים הראשונים של בריטניה ומהמהפכה הניאוליתית אל הרעב הגדול באירלנד, ומחברים את חלקי הפאזל של ההיסטוריה האנושית לתמונה אחת כוללת.
עודד גלאור הוא פרופסור לכלכלה באוניברסיטת בראון, עמית סאקלר באוניברסיטת תל אביב, עמית האוניברסיטה העברית וחוקר עמית בכמה מוסדות מחקר בינלאומיים מרכזיים. עודד הוא יוצרה של תיאוריית הצמיחה המאחדת, ובספרים ועשרות המאמרים שפרסם יש כמה תרומות חלוציות ביחס לקשרי הגומלין בין האבולוציה האנושית, המגוון האנושי, אי־השוויון והצמיחה הכלכלית. עודד הוא העורך הראשי של כתב העת החשוב ביותר בתחום הצמיחה הכלכלית, ועורך כתב העת המרכזי בתחום כלכלת אוכלוסייה.
אורי כץ הוא דוקטור לכלכלה. אורי הוא בעל הבלוג "דעת מיעוט", חוקר בכיר בפורום קהלת לכלכלה וכותב דרך קבע על מדיניות כלכלית בעיתונות הישראלית.
0 ביקורות