דף הבית > סגנון
סגנון

סגנון

         

תקציר

הספר שואל מהו סגנון מנקודת מבטה של הפילוסופיה שעניינה פרשנות. במוקד העיון נמצאת ההגות של הפילוסוף האנס גאורג גאדמר (Gadamer 1900-2002), ועוגניה בפנומנולוגיה של אדמונד הוסרל ומרטין היידגר. הסגנון, כנושא, מבורר מבעד לכתביו של גאדמר, ובעיקר ספרו 'אמת ומתודה' (1960), והמסה 'מעשה האמנות במילה ובדימוי' (1990). לצורך הבירור, המחבר חובב רשלבך נעזר גם בהגותו הפנומנולוגית של הפילוסוף הישראלי צבי בראון ומראה שבתשתית ההוראה הגאדמריאנית על אודות 'ההבנה האנושית' נמצאת מחשבת הסגנון, כ'אופן הבנה'. בלב הבירור רשלבך מתווה סכימה שמציגה מרכיבים אפשריים של תימת הסגנון לצד מנגנונים אפשריים של תפקוד התודעה.

 

ד"ר חובב רשלבך (PhD) הינו אמן רב-תחומי, מרצה בכיר בתחומי הפרשנות וביקורת התרבות, מלמד רישום ומנחה סדנאות אמן, במכון לאמנות שבמכללה האקדמית לחינוך, אורנים. לשעבר יו"ר אגודת המאיירים בישראל.

מחבר הספרים: "מעשה האמנות בין משמעות להתענגות: עיון על פי מחשבת רולאן בארת", רסלינג 2011; "הלם הלא צפוי: שאלות על יצירת אמנות", רסלינג 2016; ספר האמן "אלמנח, רשמים בעקבות פסואה", הוצאת אלמנח והוצאת קשב לשירה 2021.

 

דימוי העטיפה: חובב רשלבך, טכניקה מעורבת, גודל 30/30 ס"מ, הדפסה דיגיטלית על נייר ארכיבאי


מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות

מחיר באתר: 94.4 ₪

מחיר מודפס קודם

מחיר קטלוגי: 118

*משלוח חינם בארץ בקניה מעל 249 ש"ח 

מוצרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

אלרפות

אלרפות

חובב רשלבך
מחיר מכירה מודפס 108 ₪
אלמנח

אלמנח

חובב רשלבך
מחיר מכירה מודפס 115 ₪
הלם הלא צפוי שאלות

הלם הלא צפוי שאלות

חובב רשלבך
מחיר מכירה מודפס 72 ₪
תמוז בלהבות (חדש

תמוז בלהבות (חדש

שלמה נקדימון
מחיר מכירה מודפס 118 ₪
זרה ונושמת

זרה ונושמת

לילך לחמן
מחיר מכירה מודפס 96 ₪
50% הנחה בקניית 3 ספרים
האירוע הסתיים

האירוע הסתיים

יהונתן אדירי
מחיר מכירה מודפס 104 ₪